Україна у неділю надавала аварійну допомогу польській енергосистемі

Україна у неділю надавала аварійну допомогу польській енергосистемі

Укрінформ
НЕК «Укренерго» 17 березня на запит польського оператора системи передачі PSE забрала 1200 МВт-год. надлишкової електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Вчора з 11:00 до 15:00 Укренерго надавало аварійну допомогу на запит оператора енергосистеми Польщі, прийнявши надлишки електроенергії загальним обсягом 1200 МВт-год.», - йдеться у повідомленні.

Максимальне споживання 17 березня було на 1,3% меншим порівняно із 10 березня. Станом на 09:50 18 березня споживання електроенергії на 2,5% менше за відповідний показник попереднього робочого дня. Дефіцит упродовж доби не прогнозується.

Читайте також: Синхронізація української енергосистеми з європейською посилила обидві сторони - Галущенко

Експорт електроенергії 18 березня здійснюється здебільшого в денні та нічні години у Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 1 645 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови загальним обсягом 5 751 МВт-год.

Повідомляється також, що у східному регіоні ремонтні бригади Укренерго відремонтували та повернули в роботу повітряну лінію 330 кВ, що була пошкоджена під час бойових дій.

Читайте також: Україна закликає ЄС збільшити ліміт на експорт електрики через профіцит у енергосистемі

Як повідомлялося, за два роки синхронної роботи енергосистем України та Європи експорт електроенергії у сусідні країни склав 3 млн МВт-год., імпорт з європейських країн - 1 млн МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-