«Росатом» фінансує війну Росії проти України - Галущенко у Конгресі США

«Росатом» фінансує війну Росії проти України - Галущенко у Конгресі США

Укрінформ
«Росатом» брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та фінансуванні збройної агресії Росії проти України.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у Конгресі США на слуханнях щодо санкцій проти «Росатома», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

На слуханнях було представлено інформацію щодо запровадження законодавства про санкції, а також заслухано заяву Галущенка щодо безпосередньої участі і сприяння «Росатомом» у плануванні, підготовці та фінансуванні збройної агресії Росії проти України. Зокрема й щодо безпосередньої участі його співробітників у захопленні Чорнобильської та Запорізької АЕС.

Під час слухань конгресмени ознайомилися з доказами цілеспрямованих зусиль «Росатома», спрямованих на маніпулювання своїм домінуючим становищем внаслідок залежності країн від російських атомних технологій.

Конгресменам також було надано інформацію про зловживання компанією своїм впливом, у тому числі з метою ухилення від санкцій США та підтримки повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Росіяни тримають близько десяти працівників ЗАЕС в катівнях - міський голова Енергодару

Учасники слухань обговорили можливість запровадження санкцій проти «Росатома», а також кроки, які мають бути вжиті США, їхніми союзниками і партнерами, щоб створити можливості для усунення російського впливу та підривної діяльності в галузі цивільної атомної енергетики.

Конгресмени дійшли згоди, що Сполучені Штати, союзники та партнери повинні мати спеціальну стратегію, щоб забезпечити бізнес-впевненість, розширити та диверсифікувати ланцюги постачання у сфері цивільної ядерної енергії та протидіяти деструктивним діям Росії, Ірану та інших ворожих держав.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Євросоюз ухвалив 13-ий пакет санкцій проти Росії, до якого увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Сполучені Штати Амери 23 лютого також запровадили понад 500 нових санкцій проти Росії за її триваючу війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-