Акції Boeing обвалилися на тлі розслідування інциденту із 737 MAX 9

Акції Boeing обвалилися на тлі розслідування інциденту із 737 MAX 9

Укрінформ
Акції американської компанії Boeing у понеділок суттєво втратили в ціні, впавши загалом на 25% від січня, коли Мін’юст США почав кримінальне розслідування інциденту з літаком 737 MAX 9 компанії Alaska Airlines.

Про це йдеться в повідомленні Bloomberg, передає Укрінформ.

«У понеділок на біржі в Нью-Йорку акції впали на 4,4%, що стало найбільшим одноденним скороченням від 25 січня», - зазначає агентство

За його інформацією, федеральна прокуратура скликала велике журі в рамках розслідування, що могло спричинити подальше скорочення вартості акцій.

«Активність великого журі, яка зазвичай передбачає видачу повісток для допиту та отримання документів, є ознакою, що розслідування стосовно того, чи повинна Boeing нести кримінальну відповідальність за інцидент, поглиблюється», - зауважує Bloomberg.

Читайте також: У США здійснив екстрену посадку Boeing 737 через займання двигуна

Утім, сам по собі новина про суд присяжних не обов’язково означає, що за результатами розслідування будуть висунуті обвинувачення. Натомість аварія на майже новому літаку 737 MAX викликала потужний резонанс і, як наслідок, вже відчутно вдарила по акціях Boeing.

Тим часом повідомляється, що американські регулятори посилили нагляд за виробництвом, ввівши паралельно деякі обмеження до виправлення виявлених недоліків.

Як повідомляв Укрінформ, у січні пасажирський авіалайнер Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Читайте також: Alaska Airlines поновила польоти Boeing 737 MAX 9 після інциденту з лайнером

Одразу після інциденту авіакомпанія заявила про тимчасове припинення польотів 65 літаків MAX 9. Ця модель пасажирських лайнерів вже перебувала під забороною протягом 20 місяців по всьому світу після двох авіакатастроф (у 2018-му і 2019 роках), пов'язаних з недоліками програмного забезпечення кабіни пілотів. Нині Boeing очікує сертифікації меншого за розмірами 737 MAX 7 та більшого MAX 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-