Alaska Airlines призупинила польоти своїх Boeing 737 MAX 9 після аварії на одному з літаків

Alaska Airlines призупинила польоти своїх Boeing 737 MAX 9 після аварії на одному з літаків

Укрінформ
Авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово зупинить польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 після того, як в п'ятницю в США лайнер з пасажирами був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Рейс 1282 авіакомпанії Alaska Airlines, що прямував до Онтаріо в Каліфорнії, зазнав аварії невдовзі після вильоту і приземлився в Портленді, штат Орегон із 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу на борту.

Фото: Kyle Rinker via X
Фото: Kyle Rinker via X

За даними, під час польоту літак досяг максимальної висоти 16 325 футів.

Читайте також: Унаслідок аварії літака у Токіо загинули двоє людей

Національна рада з безпеки на транспорті США заявила, що розслідує інцидент з розгерметизацією. Згідно з фотографіями, опублікованими в інтернеті, у літака відокремилася панель, яка може бути використана для задніх дверей виходу в середині салону, повідомляє Flightradar24 та аналітики з питань безпеки. Пости в соціальних мережах показали, що в літаку відсутнє вікно і частина бічної стіни, а також розгорнуті кисневі маски.

За даними FAA, новий літак MAX 9 був доставлений авіакомпанії Alaska Airlines наприкінці жовтня і сертифікований на початку листопада.

За даними Flightradar24, MAX 9 має задні двері салону за крилами, які можуть бути активовані при щільній конфігурації сидінь, щоб відповідати вимогам евакуації. Однак на літаках Alaska Airlines ці двері постійно "заглушені" або деактивовані.

Генеральний директор компанії Alaska Airlines Бен Мінікуччі повідомив, що літак тільки повернувся в експлуатацію після технічного обслуговування і перевірок безпеки.

Минулого тижня компанія Boeing заявила, що закликає авіакомпанії перевірити всі літаки 737 MAX на предмет можливого ослаблення болта в системі управління рулями.

Читайте також: Літак Трюдо зламався під час його закордонної відпустки

Літаки 737 MAX були заборонені на 20 місяців у всьому світі після двох авіакатастроф у 2018 і 2019 роках, пов'язаних з погано розробленим програмним забезпеченням кабіни пілотів, у результаті яких загинули 346 осіб в Ефіопії та Індонезії. Boeing очікує на сертифікацію меншого 737 MAX 7 і більшого MAX 10.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Boeing планує збільшити виробництво свого найпопулярнішого літака Boeing 737 до рекордної кількості у щонайменше 57 одиниць на місяць до липня 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-