В Україні знизились ціни на тепличні огірки - EastFruit

В Україні знизились ціни на тепличні огірки - EastFruit

Графік
Укрінформ
В Україні з початку тижня ціни на місцеві тепличні огірки почали інтенсивно знижуватися.

Як передає Укрінорм, про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірки по 85-130 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«У більшості регіонів країни встановилася тепла сонячна погода, що призвело до зростання темпів збирання огірка в місцевих тепличних комбінатах і до стрімкого зростання пропозиції цієї продукції на ринку», - зазначають експерти проєкту.

Ціни у гривні. Графік: EastFruit

На думку операторів оптових компаній, зростання цін на тепличні огірки найближчим часом стримуватиме сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку. На цей час ціла низка тепличних комбінатів в Україні тільки готуються до початку збору нового врожаю овочів.

Читайте також: Інфляція у лютому сповільнилася до 4,3% у річному вимірі - Держстат

За даними аналітиків, цього тижня огірок в Україні надходить у продаж вже в середньому на 16% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. І водночас ці тепличні овочі в Україні залишаються найдорожчими серед усіх аналізованих країн регіону моніторингу.

Ціни у доларах. Графік: EastFruit

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня через зростання попиту на білокачанну капусту ціни виробників зросли до 8-12 грн/кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-