Торік за програмою «Власна справа» серед отримувачів грантів - 55% жінок

Торік за програмою «Власна справа» серед отримувачів грантів - 55% жінок

Укрінформ
У минулому році за урядовою програмою «Власна справа» серед отримувачів грантів - 55% жінок, а також 48% жінок - серед грантерів на ветеранський бізнес.

Як передає Укрінформ, про це під час заходу «Життя жінок в Україні під час війни» сказала перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба міністерства.

«Кожного дня ми стаємо свідками щоденного героїзму українських жінок, які борються, долучаються до відбудови, відкривають бізнес і обирають професії, які раніше стереотипно вважалися чоловічими. Зокрема, у 2023 році 56% бізнесу в Україні заснували саме жінки. За урядовою програмою «Власна справа» серед отримувачів грантів - 55% жінок, а також 48% жінок - серед грантерів на ветеранський бізнес. За цими цифрами стоять реальні історії людей», - зазначила Свириденко.

Вона подякувала міжнародним партнерам за підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, ЄБРР допомагає українським підприємцям з релокацією та надаючи гранти на бізнес. Також нещодавно за підтримки ЄБРР Мінекономіки розпочало функціональний аналіз Державної служби зайнятості. Метою є зміцнення спроможності центрів зайнятості та розвиток грантових програм, серед яких - гранти для жінок, програми навчання та перепідготовки, ініціативи з працевлаштування та ін. Мінекономіки, зі свого боку, працює над оновленням трудового законодавства, щоб створити всі умови, за яких жінки зможуть працювати нарівні з чоловіками.

«Мінекономіки відкрите для створення нових грантових програм для жінок-підприємців разом із нашими партнерами. Незабаром ми запустимо грантову програму для жінок у переробній промисловості, яку фінансуватиме один із наших міжнародних партнерів», - відзначила Свириденко.

Читайте також: В Україні з’явилася грантова програма «Початок» для жінок у бізнесі

Також перший віцепрем’єр-міністр України акцентувала на важливості реалізації Національної стратегії подолання гендерного розриву в оплаті праці. Пріоритетом для Уряду є скорочення гендерного розриву в оплаті праці з 18,6% до 13,6% до 2030 року. Вже зараз ринок сам створює відповідні умови: жінки все частіше обирають стереотипно чоловічі професії, працюючи на будівництві, у виробництві машин і устаткування, у виробництві та постачанні електроенергії, у металургійному виробництві тощо. Також збільшується кількість жінок на керівних посадах. У ЗСУ служить на 40% більше жінок, ніж у 2021 році й кількість жінок-офіцерів зросла вшестеро.

Як повідомлялось, за урядовим проєктом «єРобота» отримали гранти на старт або розвиток бізнесу понад 14 тисяч підприємців. Загалом держава інвестувала через гранти в підприємництво понад 7 млрд грн від початку дії проєкту.

Про те, що упродовж 2023 року 56% бізнесів в Україні створили жінки, раніше повідомляла перша леді Олена Зеленська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-