Мінекономіки презентувало проєкт Національного плану з енергетики та клімату

Мінекономіки презентувало проєкт Національного плану з енергетики та клімату

Укрінформ
Міністерство економіки презентувало проєкт Національного плану з енергетики та клімату на засіданні Консультативної групи високого рівня (HLAG).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі з міжнародними партнерами 4 березня.

За словами заступника міністра економіки України Олексія Соболева, розробка Національного плану з енергетики та клімату (НПЕК) почалася лише вісім місяців тому, однак прогрес очевидний.

Презентуючи проєкт документа, Соболев, зокрема, повідомив, що розпочався процес стратегічної екологічної оцінки (СЕО), продемонстрував основні цілі, зафіксовані у проєкті НПЕК, та поділився енергетичними політиками Плану. При цьому частина питань ще не вирішена або обговорюється.

“Найголовніша частина прийде із впровадженням НПЕК. Нам потрібен не лише План, але й спроможність та ресурси для його реалізації”, - наголосив заступник міністра економіки.

Читайте також: Мінекономіки уклало угоду про партнерство з Palantir щодо використання ШІ в розмінуванні

Участь у презентації НПЕК взяли також заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Вікторія Киреєва та заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Як повідомлялось, Міністерство економіки України координує розробку НПЕК. До роботи над документом долучені ключові міністерства і відомства, спільно з незалежними експертами під егідою аналітичного центру DiXi Group та ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» за підтримки Посольства Великої Британії та Net Zero World Initiative.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-