Цьогоріч в Україні будуть масштабовані програми підтримки національного виробника

Цьогоріч в Україні будуть масштабовані програми підтримки національного виробника

Укрінформ
У 2024 році програми підтримки національного виробника в Україні будуть масштабовані і розширені.

Про це під час пресконференції повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Ми хочемо масштабувати підтримку національного виробника в Україні. Наприклад, ми знизимо ставку до 5% в межах кредитної програми «5-7-9%» саме на інвестиційні кредити та кредити на власне виробництво. Таким чином ми хочемо стимулювати наших виробників», - сказав Шмигаль.

Крім того, цього року відновлюється програма компенсації аграріям за купівлю сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

«Я нагадаю, що за цією програмою українським виробникам компенсується 25% за придбання сільгосптехніки з відповідним рівнем локалізації такої техніки. Це одна з найуспішніших програм і за оцінками аграріїв, і за оцінками українських виробників. Цього року ми хочемо її розширити на іншу техніку українського виробництва», - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна разом із західними виробниками зброї створила п’ять спільних підприємств - Прем’єр

Також в Україні цього року буде запущено платформу «Зроблено в Україні», яка покликана стимулювати споживчий попит на вітчизняні товари.

Як повідомлялося, 26 січня Президент підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні". Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-