На Черкащині понад рік не працює Косарський спиртзавод, бо податкова не дає ліцензії - мер

На Черкащині понад рік не працює Косарський спиртзавод, бо податкова не дає ліцензії - мер

Укрінформ
Найбільший на Черкащині Косарський спиртовий завод понад рік не може відновити роботу через те, що не отримав з податкової відповідної ліцензії.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів міський голова Кам'янки Володимир Тірон.

«Косарі входять у нашу громаду, й ми з нетерпінням чекаємо, коли завод запрацює повноцінно. Наскільки мені відомо, Державна податкова служба України блокує видачу необхідної ліцензії підприємству. Для нас це дуже болісно, бо йдеться про понад 100 нових робочих місць і надходження до бюджету. Зараз усі кошти від перевиконання бюджету громади ми спрямовуємо на потреби ЗСУ. У січні-лютому це перевиконання становило 1 мільйон 600 тисяч гривень. Із працюючим спиртзаводом це було би набагато більше», - сказав Тірон.

Раніше завод не міг розпочати свою роботу через те, що в його ємностях зберігався арештований кілька років тому спирт. Спирт вдалося вивезти в 2023 році, й держава отримала кошти від приватизації підприємства.

Читайте також: Фонд держмайна продає Лохвицький спиртовий комбінат за ₴11,3 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, ТОВ «Агрофірма ім. Горького» 1 листопада 2021 року перемогло на онлайн-аукціоні з приватизації окремого майна Косарського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», запропонувавши 162 млн грн, що було втричі дорожче від стартової ціни.

Однак в подальшому переможець подав позов до суду. Він аргументував це тим, що нібито ФДМУ не повідомив потенційних учасників торгів про недоліки майна спиртзаводу, які могли перешкодити переможцю повноцінно використовувати підприємство. 15 червня 2023 року до держбюджету надійшли 194,4 млн грн, зокрема 32,4 млн грн ПДВ, від переможця приватизаційного конкурсу з продажу Косарського спиртзаводу.

У грудні 2023 року Тірон повідомляв у коментарі Укрінформу, що податкова дала дозвіл Косарському спирзаводу на виробництво спирту. За його словами, на підприємстві тоді відбувалася модернізація і тривав набір працівників.

Фото з сайту talnivska-rda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-