FAO надасть українським фермерам насіння ярої пшениці

FAO надасть українським фермерам насіння ярої пшениці

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних націй (ФАО) у співпраці з Мінагрополітики надасть насіння ярої пшениці малим та середнім фермерським господарствам, земельні угіддя яких становлять від 10 до 500 гектарів.

Про це повідомляє Мінагрополітики у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Загалом допомога буде надана 1 500 фермерам із Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Запорізької областей, з перевагою для господарств, що розташовані неподалік від лінії фронту. Обсяг наданої допомоги залежитиме від площі оброблюваних земель", - йдеться у повідомленні.

Для отримання допомоги від ФАО необхідно зареєструватись на участь у програмі через Державний аграрний реєстр (ДАР).

Читайте також: Модульні зерносховища від FAO: фермери ще двох областей можуть подати заявки

Кінцевий термін прийому заявок – 17 березня 2024 року.

"Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок відібрані учасники програми отримають підтвердження допомоги через ДАР та будуть повідомлені про час та місце отримання допомоги. Господарствам потрібно буде самостійно забрати зі складу видане насіння", - повідомили у профілному відомстві.

Читайте також: Аграрії забезпечені необхідними ресурсами для посівної - УКАБ

Як повідомлялося. аграрії Вінницької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей розпочали посівну ярих зернових та зернобобових. Станом на кінець лютого вже засіяно 22,3 тис. га. З них - 0,8 тис. га пшениці, 11,4 тис. га ячменю та 10,2 тис. га гороху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-