Аграрії забезпечені необхідними ресурсами для посівної - УКАБ

Аграрії забезпечені необхідними ресурсами для посівної - УКАБ

Ексклюзив
Укрінформ
Ще до поновлення блокади кордону зі сторони Польщі аграрні підприємства забезпечили ресурси для проведення посівної кампанії.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Олег Хоменко.

"Ще до повного блокування кордону аграрії мали забезпеченість насінням, засобами захисту та добривами, оскільки закупівлі та завезення на склади відбувається завчасно. У перші тижні нового року були певні проблеми із постачанням добрив на кордоні, але питання вирішилось, тож загрози з приводу дефіциту добрив не вбачається. Щодо засобів захисту, то постачальники гнучкі та, розуміючи ситуацію на кордоні, швидко переорієнтовують свої ланцюжки постачання, проте збільшення логістичного плеча в обхід польського кордону може впливати на кінцеву вартість продукції ", - сказав Хоменко.

Читайте також: В Україні стартувала посівна ярих культур

Він наголосив, що наразі посівна кампанія уже стартувала у південних регіонах. При цьому під час активної фази виконання весняно-польових робіт збільшується споживання пального, велика кількість якого прямувала через польський кордон.

Хоменко також зазначив, що блокування кордону негативно вплинуло на українських виробників молочної та м'ясної продукції, яка має попит у Польщі.

"Молочна та мʼясна продукція належить до продуктів швидкопсувних, тож такі блокування неодмінно негативно вплинуть на наших виробників, котрі постачають до ЄС, але це також вплине і на польських споживачів, котрі можуть не знайти на полицях українську продукцію", - сказав експерт.

Читайте також: Цієї весни в Україні не очікуємо збільшення посівних площ - Сольський

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-