Уряд зареєстрував новий індустріальний парк на Полтавщині

Уряд зареєстрував новий індустріальний парк на Полтавщині

Укрінформ
Індустріальний парк «Смарт тех індастрі» на Полтавщині включено до Реєстру індустріальних парків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 1 березня 2024 року.

«Сьогодні уряд України докладає значних зусиль для підтримки національного виробника, стимулювання виробництва, розвитку переробних підприємств, що виробляють продукцію з високою доданою вартістю. З огляду на це зростає значення індустріальних парків, як максимально сприятливих для розвитку бізнесу майданчиків. Концепція «Смарт тех індастрі» передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи», - розповів заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

На території парку, який розташується на площі в понад 13 га в Лубенському районі Полтавської області, передбачається спорудження підприємства з глибокої переробки зерна кукурудзи. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, готових кормів для тварин. Серед напрямків роботи парку – виробництво готових металевих виробів, лісопильне та стругальне виробництво та ін.

Для безперервного постачання енергії на об’єкти виробництва буде збудована ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку планується інвестувати 7 млн дол. США, в будівництво об’єктів парку – 20 млн дол. США. Парк забезпечить створення близько 350 нових робочих місць в переробній промисловості.

Читайте також: На Київщині з’явиться новий індустріальний парк: за три роки планують створити 650 робочих місць

У Мінекономіки зазначають, що «Смарт тех індастрі» стане другим індустріальним парком, створеним на Полтавщині. Він не лише забезпечить мешканців області додатковими робочими місцями, а бюджети – доходами, але й сприятиме економічному розвитку регіону.

Як повідомлялось, у реєстрі індустріальних парків нараховується таких 75.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-