Оператор ГТС сплатив до бюджету ₴5,4 мільярда дивідендів

Оператор ГТС сплатив до бюджету ₴5,4 мільярда дивідендів

Укрінформ
"Оператор ГТС України" перерахував до держбюджету першу частину суми дивідендів за підсумками минулого року - 5,4 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство енергетики.

"Оператор газотранспортної системи України перерахував до державного бюджету 5,4 мільярда гривень авансового платежу з дивідендів за підсумками роботи у 2023 році. Це перша частина суми. Загалом за результатами 2023 року ОГТСУ сплатить до державного бюджету найбільшу суму за всю історію компанії, починаючи з моменту створення у 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Окрім авансового платежу з виплати дивідендів, за результатами минулого року ОГТСУ сплатив 10,7 млрд грн податків. З них 5,3 млрд грн ПДВ, 3,6 млрд грн податку на прибуток, 1,7 млрд грн інших податків і зборів, включно з ПДФО та ЄСВ.

Читайте також: Укрнафта сплатила до бюджету ₴3,9 мільярда дивідендів

Зазначається, що у 2023 році компанія на 33% скоротила використання паливного газу та на 59% - технологічні витрати. Це дало змогу додатково заощадити понад 3 млрд грн.

За словами генерального директора ОГТСУ Дмитра Липпи, другу частину дивідендів за 2023 рік буде сплачено у терміни, встановлені чинним законодавством України.

Фото: Оператор ГТС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-