Укрзалізниця перерахувала до бюджету ₴1,26 мільярда дивідендів

Укрзалізниця перерахувала до бюджету ₴1,26 мільярда дивідендів

Укрінформ
За підсумками діяльності у 2023 році АТ «Укрзалізниця» перерахувало до державного бюджету авансом 1,259 млрд грн дивідендів.

Про це повідомила пресслужба компанії, передає Укрінформ.

За словами голови правління УЗ Євгена Лященка, це перший авансовий платіж. Наразі триває робота над консолідованим звітом, який чітко визначить прибуток підприємства за підсумками роботи у 2023 році.

За оперативними даними, Укрзалізниця закінчило 2023 рік із позитивним фінансовим результатом.

Як повідомлялося, за рішенням уряду як акціонера та органу управління, шість акціонерних товариств перераховують до бюджету 50% річного обсягу дивідендів у лютому. Рішення стосується таких компаній: АТ “НАК “Нафтогаз України”, АТ “Українська залізниця”, АТ “Укроборонпром”, а також – ПрАт “Укргідроенерго”, АТ “Українські енергетичні машини”, ПрАТ “Нижньодністровська ГЕС” та АТ “Українська оборонна промисловість”.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч не підвищуватиме тарифи на перевезення

Згідно з урядовим рішенням від 2 лютого, норматив відрахувань дивідендів для АТ «Укрзалізниця» встановлений на рівні 50% за умови, що 30% прибутку компанії буде спрямовано на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у консолідованому фінансовому плані на 2024 рік, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-