Шість компаній спрямують до бюджету у лютому 50% дивідендів - рішення уряду

Шість компаній спрямують до бюджету у лютому 50% дивідендів - рішення уряду

Укрінформ
За рішенням уряду як акціонера та органу управління, шість акціонерних товариств перераховують до бюджету 50% річного обсягу дивідендів у лютому.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Шість акціонерних товариств мають до 29 лютого 2024 року забезпечити авансове перерахування до держбюджету не менше ніж 50% річних дивідендів на державну частку від результатів господарської діяльності у 2023 році. Відповідне розпорядження щодо тих товариств, де Кабмін є органом управління, уряд затвердив 27 лютого», - йдеться у повідомленні.

Таке рішення зумовлене необхідністю поповнення державного бюджету в умовах повномасштабної війни для фінансування видатків держави, зазначив заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Рішення стосується таких акціонерних компаній: «Нафтогаз України», «Українська залізниця», «Укроборонпром», а також - «Укргідроенерго», «Українські енергетичні машини», «Нижньодністровська ГЕС» та «Українська оборонна промисловість».

Читайте також: Кабмін збільшив статутний капітал Нафтогазу до ₴190,8 мільярда

За даними Міністерства фінансів, це дозволить забезпечити надходження 3 млрд грн до державного бюджету в лютому.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 2 лютого 2024 року визначив рівень дивідендів, які перерахують до бюджету акціонерні товариства з державною часткою.

За базового нормативу у 80% результату господарської діяльності за минулий рік для «Нафтогазу України» норматив відрахувань становить 95%. Для «Укрзалізниці» встановлений норматив 50%, за умови, що 30% прибутку спрямують на фінансування капітальних інвестицій, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Фото: НБУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-