Регулятори в США блокують злиття двох супермаркетів-гігантів, щоб утримати ціни на товари

Регулятори в США блокують злиття двох супермаркетів-гігантів, щоб утримати ціни на товари

Укрінформ
Федеральна торгова комісія США подала позов до федерального суду, щоб заблокувати злиття двох супермаркетів-гігантів Kroger і Albertsons з метою збереження конкуренції, а також доступних цін на споживчі товари.

Про це йдеться у повідомленні The Washington Post, передає Укрінформ.

«Придбання Kroger компанією Albertsons призведе до зайвого підвищення цін на товари повсякденного вжитку, що тільки посилить фінансовий тиск, який сьогодні відчувають споживачі по всій країні», - заявив високопоставлений представник Федеральної торгової комісії США Генрі Лю.

Крім того, він підкреслив, що від злиття двох гігантів постраждають роздрібні магазини, які продають товари першої потреби

Потенційне об’єднання Kroger і Albertsons загальною вартістю $24,6 мільярда потрапило під пильну увагу з моменту оголошення про їхні наміри в жовтні 2022 року. Хоча обидві компанії стверджують, що це є чи не єдиним способом для них конкурувати з такими гігантами роздрібної торгівлі, як Amazon і Walmart, державні та федеральні регулятори заявляють, що злиття створить додатковий негативний вплив на ринок.

Читайте також: Amazon відмовилася від купівлі iRobot

Як повідомлялося, раніше штати Колорадо і Вашингтон вже подали судові позови з метою блокування угоди про об’єднання двох крупних мереж супермаркетів. Головне занепокоєння в тому, що об’єднаний концерн Kroger-Albertsons усуне конкуренцію. Це, своєю чергою, призведе до того, що споживачі стануть більш вразливими до стрімкого зростання цін на продукти й товари першої потреби. Причому, з урахуванням впливу економіки США на глобальні економічні тенденції, це може поширити негативний вплив по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-