Зеленський закликає створити «моральний договір» між державою і бізнесом

Зеленський закликає створити «моральний договір» між державою і бізнесом

Відео
Укрінформ
Між державою і бізнесом в Україні має бути узгоджено сучасний моральний договір: держава підтримує бізнес, а бізнес працює "по-білому" і не працює в Росії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на форумі "Зроблено в Україні", передає Укрінформ.

"Ми маємо узгодити абсолютно сучасний моральний договір між суспільством і бізнесом, між державою і бізнесом. Підприємництво передбачає найкращі якості: вміння організовувати життя, вміння організовувати відносини з іншими, щоб мати краще, більш приємне життя і почуватися впевненим у своєму завтра. Держава точно не має і не буде в цьому заважати. Усі підприємницькі успіхи однієї людини мають бути частиною суспільного успіху та спільної сили всієї України. Це можливе лише за умови, що бізнес працює чисто, "по-білому", сплачує податки, старається створювати робочі місця і не працює в Росії та не допомагає їй у цій війні. Абсолютно зрозумілі моральні правила. Кожен, хто дотримується таких правил, має отримати повне сприяння держави", - сказав Президент.

За його словами, влада зараз докладає максимум зусиль для сприяння бізнесу. Так, зокрема, нині активно ведеться діалог з партнерами, щоб дати можливість для страхування воєнних ризиків усіх інвестицій.

Читайте також: Офіс генпрокурора торік отримав від бізнесу 220 скарг на тиск

Крім цього, уряд працює на багатьох напрямках, щоб зберегти і розширити можливості українського експорту. І важливою частиною роботи у питаннях підтримки бізнесу, за словами Зеленського, також є розробка та запровадження змін у державних інституціях, щоб дати більше впевненості бізнесу.

"Зокрема, Верховній Раді України треба провести реформу Бюро економічної безпеки України. Мають бути закриті будь-які можливості державних органів тиснути на бізнес", - підкреслив Зеленський.

І ще одним важливим напрямком роботи уряду у підтримці підприємництва є розробка конкретних державних програм, які дозволяють українському виробнику масштабувати роботу, розповів Президент. "Це державні гранти, кредити, стимулювання виробництва тощо", – додав він.

Президент відзначив важливість роботи і розвитку українських підприємств, щоб мати ресурс для перемоги у війні.

«Ми розпочинаємо нову сторінку нашої економічної історії, нашої економічної політики Made in Ukraine. Ми маємо перемогти, і це питання виживання. А щоб Україна мала необхідний ресурс для своєї перемоги, мають перемагати також українські товари, українські послуги, українське споживання і український експорт, тобто українські підприємці», - заявив Зеленський.

Він подякував усім українським підприємцям, кожному, чий бізнес працює в Україні і створює робочі місця, за кожен товар і послугу, які вироблені в державі, усім, хто забезпечує економічну основу для її життя, для українських воїнів, тобто для досягнення наших цілей у війні.

«Кожен зараз має пам’ятати, що фронт у нас один і його витягують на собі наші воїни. Але щоб фронт був ефективним, повинна бути ефективною і сильною вся Україна, кожен, хто працює заради держави і людей», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У кожній ОВА будуть заступники, які опікуватимуться платформою Made in Ukraine

Він нагадав, що Україна вже зробила значні речі для модернізації і спрощення роботи державних інституцій, щоб вони сприяли ефективності роботи економіки. За його словами, є багато прикладів такої роботи: від більш ліберального законодавчого регулювання до цифрових інструментів, які не перший рік додають економічному зростанню.

«Зараз ми маємо додати ще інструментів», - сказав глава держави.

За його словами, один із них - робота нової платформи «Зроблено в Україні», яка має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави та підприємців.

«Тут мають бути представлені інтереси кожного, хто працює в Україні, хто працює прозоро і на благо України, хто сплачує податки в Україні і не працює в Росії. Малий бізнес так само цінний, як і великий. Підприємці кожної громади, кожної області, кожної галузі нашої держави однаково заслуговують на увагу і підтримку», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Президент підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Читайте також: Президент доручив уряду розробити кроки на підтримку бізнесу, серед них - кешбек «Купуй українське»

Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

Сама новостворена платформа функціонуватиме під патронатом Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-