Нафта дорожчає на тлі можливих перебоїв поставок через Червоне море

Нафта дорожчає на тлі можливих перебоїв поставок через Червоне море

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок слабко підвищуються у четвер, 22 лютого, на тлі ймовірних перебоїв поставок через Червоне море.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $83,23 за барель, що на 20 центів вище за показник на закриття попередньої сесії. У середу ціна на ці контракти зросла на 69 центів, до $83,03 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) також зросли на 20 центів (0,26%) і становили $78,11 за барель. Напередодні ф'ючерс здорожчав на 87 центів, до $77,91 за барель.

Нафта з початку року коливається у досить вузькому діапазоні й зараз торгується біля його верхньої межі.

Інвестори оцінюють прогнози попиту на енергоносії у Китаї, найбільшому імпортері нафти у світі, а також геополітичні ризики на Близькому Сході та ймовірність перебоїв постачань через Червоне море.

Читайте також: Західні нафтові компанії отримали рекордні прибутки за час вторгнення РФ в Україну - Global Witness

Тим часом керівників Федрезерву більше хвилює те, що відсоткові ставки буде знижено надто швидко, ніж зволікання у їх скороченні, показав протокол січневого засідання. Члени керівництва ФРС зазначили ризики надто швидкого пом'якшення грошово-кредитної політики і бажання більш ретельно оцінити дані, що надходять, для того, щоб переконатися в збереженні прогресу в уповільненні інфляції до цільового рівня в 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-