В Україні не прогнозується дефіцит електроенергії попри збільшення споживання

В Україні не прогнозується дефіцит електроенергії попри збільшення споживання

Укрінформ
Національна енергетична компанія "Укренерго" не прогнозує дефіциту в енергосистемі 20 лютого, попри збільшення споживання електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіциту в енергосистемі не прогнозується", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 19 лютого максимальне споживання було на 0,2% меншим за добовий максимум 16 лютого. Станом на 09:00 вівторка, 20 лютого, рівень споживання електроенергії на 1,5% вищий за відповідний показник попереднього дня: дахові СЕС через похмуру погоду не можуть працювати на максимумі потужності, тому домогосподарства збільшують споживання з мережі.

Читайте також: Укренерго відновило частину обладнання підстанції на півдні

Експорт електроенергії 20 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 930 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 1 490 МВт-год.

Як повідомлялося, 16 лютого теплоелектростанція, що була пошкоджена внаслідок російської атаки дронами на Дніпропетровщину, відновила роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-