Модернізація ТЕЦ і «зелені» проєкти: Нафтогаз уклав меморандуми з японськими компаніями

Модернізація ТЕЦ і «зелені» проєкти: Нафтогаз уклав меморандуми з японськими компаніями

Укрінформ
Група Нафтогаз уклала меморандуми з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ та розвитку спільного проєкту в галузі вітроенергетики.

Підписання відбулося у Токіо, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нафтогазу.

Японська корпорація Sumitomo Corporation (SC) допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії.

SC також сприятиме залученню фінансування від японських державних фінансових установ.

«ТЕЦ в Україні та особливо ті, що були передані Нафтогазу, будувались давно й мають вкрай застарілу матеріальну базу. Ми дуже зацікавлені у їх модернізації із використанням передових японських технологій. Це важлива співпраця, яка, як ми сподіваємось, приведе до реальних інфраструктурних проєктів», - прокоментував очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт передбачено другим меморандумом, який Група Нафтогаз підписала з японською компанією Komaihaltec.

Читайте також: Україна та Японія починають переговори щодо угоди про захист інформації - прем’єр Кішіда

Турбіни мають бути встановлені на одному з об’єктів Групи.

«Цей проєкт - частина нашого руху у досягненні повної вуглецевої нейтральності. Він дозволить замістити енергію з традиційних джерел, яку споживає обʼєкт, чистою вітровою енергією», - додав Чернишов.

Як повідомлялось, Sumitomo - потужна японська промислова і торгова група компаній, яка має диверсифіковані бізнес-інтереси в різних галузях по всьому світу. Загальні активи групи оцінюються приблизно у 90 млрд дол. США.

Японська компанія Komaihaltec спеціалізується на виробництві вітрових турбін та іншого обладнання для відновлюваної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-