Компанія Mercedes продала частку в російському КАМАЗі

Компанія Mercedes продала частку в російському КАМАЗі

Укрінформ
Німецький автовиробник Mercedes-Benz продав свою частку в російській компанії "КАМАЗ", яка перебуває під санкціями ЄС.

Про це повідомляє DW із посиланням на прессекретаря німецької компанії, передає Укрінформ.

Як зазначається, угода була завершена в лютому, іншої комерційної участі в Росії Mercedes-Benz Group AG не має. Представниця компанії не стала говорити про ціну угоди та залучені сторони.

За відкритими даними, Mercedes володіла 15-відсотковою часткою у російській компанії - виробнику вантажівок і була фактично останнім західним автовиробником, який досі працював у Росії.

Раніше генеральний директор КАМАЗ Сергій Когогін підтвердив факт продажу частки Mercedes. Він додав, що від початку повномасштабної війни Росії проти України компанія не брала участі в операційному бізнесі КАМАЗа.

Окрім цивільних вантажівок Камаз виробляє армійські вантажівки та бронетехніку.

Після поділу Mercedes-Benz і Daimler Truck у 2021 році частка в російському КАМАЗі мала перейти Daimler, однак війна Росії проти України і запроваджені щодо РФ санкції завадили цьому плану. Daimler вийшов з Росії, а 15 відсотків у КАМАЗі після юридичного розв'язання питання залишилися у Mercedes.

Daimler придбав частку в КАМАЗі у 2008 році. Компанія придбала початковий десятивідсотковий пакет акцій за 250 мільйонів доларів. Через два роки Daimler і Європейський банк реконструкції та розвитку придбали ще п'ять відсотків, які згодом викупив Daimler.

Читайте також: Найбільший банк Кіпру пішов із Росії

Як повідомляв Укрінформ, нідерландська Yandex N.V. перестане бути головною компанією групи після продажу російського Яндекса за 475 млрд рублів ($5,22 млрд) консорціуму приватних інвесторів.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-