Торік із тіньової зайнятості вивели понад 210 тисяч працівників - Мінекономіки

Торік із тіньової зайнятості вивели понад 210 тисяч працівників - Мінекономіки

Укрінформ
У минулому році понад 210 тисяч осіб, які працювали без оформлення трудових відносин, були офіційно працевлаштовані.

Як передає Укрінформ, про це зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна під час участі в колегії Державної служби України з питань праці, на якій було підбито підсумки 2023 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Робота, яка проводиться Держпраці для зниження рівня нелегальної зайнятості, є надзвичайно важливою. Особливо зараз, під час війни, коли мільйони українців змушені були переїхати з небезпечних регіонів та втратили роботу й шукають нову. Окрім того, нагадаю, що фінансування видатків на захист нашої країни ми здійснюємо виключно за рахунок податків та зборів, які збираємо, зокрема й податків з праці”, - сказала Бережна.

Завдяки заходам, проведеним Держпраці з метою зменшення рівня тіньової зайнятості, у 2023 році понад 210 тисяч осіб, які працювали без оформлення трудових відносин, були офіційно працевлаштовані.

Читайте також: Лише зараз ринок праці в Україні став збалансованим - експерт

Як повідомлялось, з червня 2023 року Держпраці надано можливість здійснення позапланових перевірок роботодавців впродовж дії воєнного стану щодо дотримання законодавства у сфері охорони праці. За цей час службою було проведено 269 позапланових перевірок, під час яких виявлено 3935 порушень трудового законодавства. За результатами перевірок суб’єктам господарювання було видано 279 приписів щодо усунення порушень. Також інспекторами Держпраці проведено 92 заходи контролю з питань оформлення трудових відносин.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-