«Власна справа»: українці отримають від держави ще 62 мільйони грантів на розвиток бізнесу

«Власна справа»: українці отримають від держави ще 62 мільйони грантів на розвиток бізнесу

Укрінформ
За грантовою програмою «Власна справа» ще 264 українці отримають 62 млн грн від держави на започаткування або розвиток власного бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Визначені 264 перших цього року переможця грантової програми “Власна справа”. Вони отримають від держави кошти на започаткування або розвиток власного бізнесу на 62 млн грн. Загалом від початку дії програми в липні 2022 року маємо вже 13 700 грантоотримувачів, в розвиток бізнесу яких держава інвестує 3,2 млрд грн. Завдяки цим грантам з’явились тисячі нових підприємств, діючі компанії масштабують свій бізнес, збільшуючи обсяги виробництва та опановуючи нові напрямки діяльності”, - зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

З її слів, отримувачі грантів створять понад 30 тисяч нових робочих місць

Серед отримувачів мікрогрантів першої хвилі 64% жінок і 36% чоловіків. 76% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Рівненської області (22 особи), Одеської області (18 осіб), Київської області (17 осіб) та міста Києва (29 осіб). Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Читайте також: Держава через гранти вже інвестувала ₴7 мільярдів у розвиток бізнесу

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці першої хвилі, є: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 91 особа, тимчасове розміщування й організація харчування – 42 особи та переробна промисловість – 35 осіб.

Як повідомлялось, за грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-