Держава через гранти вже інвестувала ₴7 мільярдів у розвиток бізнесу

Держава через гранти вже інвестувала ₴7 мільярдів у розвиток бізнесу

Інфографіка
Укрінформ
Від початку дії урядової грантової програми єРобота держава інвестувала 7 млрд грн через гранти у розвиток малого та середнього бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Понад 13 тис. українців отримали від держави фінансову підтримку у вигляді грантів на старт або розширення бізнесу за проєктом єРобота. Загалом через гранти в розвиток підприємництва держава інвестувала з липня 2022 року 7 млрд грн" - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, це не лише відкриття тисяч нових підприємств, масштабування бізнесу діючих компаній, а й інвестиції у створення понад 40 тис. нових робочих місць для наших громадян в усіх регіонах країни.

Загалом від початку запуску проєкту єРобота (липень 2022 року) за програмою «Власна справа» видано 12 227 мікрогрантів на 2,9 млрд грн, на розвиток переробних підприємств – 660 грантів на 3,3 млрд грн, на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 157 грантів на 705 млн грн та ветеранам та членам їхніх родин – 222 гранти на 90 млн грн.

У міністерстві нагадали, що подати заявку на отримання гранта можуть як діючі підприємці, так і люди без досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал "Дія" разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранта є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами.

Читайте також: єРобота: вже 239 ветеранів отримують гранти на розвиток власної справи

Як повідомлялось, проєкт єРобота був запроваджений урядом у липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Перше фото: espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-