На Чернігівщині 95 виробників молока скористалися швейцарською гуманітарною допомогою

На Чернігівщині 95 виробників молока скористалися швейцарською гуманітарною допомогою

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині програмою допомоги Швейцарії виробникам молока у найбільш постраждалих регіонах скористалися 95 господарств.

Про це у Телеграмі повідомляє начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

«На Чернігівщині 95 господарств з виробництва молока скористалися підтримкою від Швейцарії та отримали деззасоби і ветеринарні препарати для ВРХ із запасом на три місяці», - йдеться у повідомленні.

За словами Чауса, загалом дія програми поширювалась на 10 регіонів країни, утім найбільш популярною стала саме на Чернігівщині.

Як повідомлялось, за підтримки Швейцарії господарства з виробництва молока у найбільш постраждалих від російської агресії областях отримають засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, тваринницьких приміщень, перед- та післядоїльної обробки вимені та інші засоби гігієни, які покривають їхню тримісячну потребу.

Читайте також: В Україні ціни на молоко-сировину зросли до десятирічного максимуму - профільна спілка

Станом на січень 2024 року реципієнтами швейцарського гуманітарного проєкту стали 355 сільгосппідприємств у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та інших областях. За даними пресслужби Мінагрополітики, загалом господарства-одержувачі допомоги утримують понад 350 тисяч голів ВРХ, у тому числі понад 130 тисяч корів.

Друга фаза фінансованого Швейцарією проєкту триватиме до 31 травня 2024 року.

Проєкт реалізується на запит Мінагрополітики у взаємодії з Асоціацією виробників молока, міжнародним благодійним фондом #SaveUA та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за координації з Посольством Швейцарії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-