До розробки законопроєкту «Про оборонні закупівлі» долучиться Держаудит

До розробки законопроєкту «Про оборонні закупівлі» долучиться Держаудит

Укрінформ
Державна аудиторська служба України підтримує рішення РНБО стосовно питання визначення рівня прибутку для державних контрактів в умовах воєнного стану і долучиться до розробки відповідного законопроєкту.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ, передає Укрінформ.

«Держаудитслужба підтримує ухвалене РНБО рішення про невідкладну розробку законопроєкту, який врегулює ситуацію з формуванням прибутку для вітчизняних підприємств, що працюють на перемогу. Щобільше, Держаудитслужба входить до переліку розробників законопроєкту та має свої пропозиції й напрацювання, які раніше були вже надіслані до Міноборони», - зазначила голова ДАСУ Алла Басалаєва.

Очільниця відомства також наголосила, що Держаудитслужба вважає доцільним повернення умови розрахунку ціни з урахуванням прибутку, як це було до 24 лютого 2022 року, та пропонує передбачити спрямування вищезгаданого прибутку на розвиток військово-промислового комплексу: інновацію, модернізацію, модифікацію, добудову, дообладнання, реконструкцію тощо.

Читайте також: Кабмін змінив порядок оборонних закупівель під час дії воєнного стану

Як повідомлялося, Президент увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 23 січня 2024 року "Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-