В Україні планують до кінця року встановити захист від ракет на 22 об’єктах енергетики

В Україні планують до кінця року встановити захист від ракет на 22 об’єктах енергетики

Укрінформ
До кінця року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує захистити від ракетних атак 22 об’єкти енергетики в 14 областях.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва установи з міжнародними партнерами, присвяченій підсумкам 2023 року та планам на 2024-й, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Мінвідновлення у Фейсбуці.

Як наголошують в Агентстві, одним із найбільших їхніх проєктів у 2023 році став захист об’єктів енергетики за трьома рівнями. Першим рівнем захисту, облаштуванням біг-бегами та габіонами, вже захищено 103 об’єкти у 21 області України.

Другий рівень (захист від дронів та шахедів) для 22 підстанцій та 63 елементів підстанцій буде забезпечений вже до березня 2024 року. Наразі готові 12 об’єктів.

«Третій рівень – захист 22 підстанцій від ракет в 14 областях України. Планується, що ці роботи будуть завершені до кінця 2024 року за умови сталого фінансування», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, рішення про захист енергетичних обʼєктів було прийнято урядом та Генеральним штабом ЗСУ.

Читайте також: Агентство відновлення уклало договорів на відбудову цивільних обʼєктів більш як на ₴3 мільярди

Зведення бетонних конструкцій навколо основної мережі НЕК «Укренерго» розпочалося у березні 2023 року. Підрядні організації Агентства відновлення працюють над трьома рівнями захисту. Під час проєктування захисних споруд використовуються настанови для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від фахівців під час навчання у Великій Британії за нормативами та стандартами Британії і США.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-