Нафта помірно дорожчає після зниження цін напередодні

Нафта помірно дорожчає після зниження цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються після помітного зниження на день раніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

У вівторок, 30 січня, ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,64 за барель, що на $0,24 (0,29%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти знизилася на $1,15 (1,4%), до $82,4 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $0,28 (0,36%) і становили $77,06 за барель. За підсумками минулої сесії вони здешевшали на $1,23 (1,6%) - до $76,78 за барель.

На початку минулої сесії нафта активно дорожчала на новинах про загибель трьох американських військових через атаку безпілотників на базу США в Йорданії. Президент США Джо Байден заявив про причетність до нападу воєнізованих формувань, пов'язаних з Іраном. У Тегерані такі звинувачення відкинули.

Деякі учасники ринку побоюються прямого військового зіткнення США й Ірану, проте Вашингтон може постаратися «стримати ескалацію й дати обмежену, локальну відповідь на тлі електорального циклу», зазначив аналітик XS.com Самер Хасн.

Читайте також: Пентагон оприлюднив подробиці атаки на базу США в Йорданії

Водночас тиск на нафтові котирування чинять побоювання з приводу уповільнення зростання економіки Китаю, найбільшого імпортера нафти у світі, й щодо світового попиту загалом, пише MarketWatch.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-