Дефіциту електроенергії немає, планові відключення не передбачені - Міненерго

Дефіциту електроенергії немає, планові відключення не передбачені - Міненерго

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 27 січня дефіциту електроенергії немає, застосування планових відключень не передбачається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Дефіциту електроенергії не фіксується. Внутрішньої генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Також планується комерційний імпорт електроенергії», - йдеться в повідомленні.

У резерві є два блоки теплової генерації, які буде підключено до роботи в разі потреби. Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються.

В Міненерго нагадали, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (у вихідні дні з 10:00 до 12:00 та з 18:00 до 20:00 години), і закликали споживати електроенергію відповідально.

Як ідеться в повідомленні, минулої доби на одній з ТЕС через незначні технологічні порушення відключався енергоблок. Упродовж дня його роботу було відновлено.

Крім того, на одній з ТЕЦ персоналом аварійно відключено котел через технологічні порушення. У результаті станція частково знизила свою потужність. Наразі об’єкт повністю в роботі. Також відключалася ТЕЦ на одному з промислових підприємств. Порушень у теплопостачанні не було.

Також у повідомленні йдеться, що внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено повітряну лінію у Чернігівській області. Без світла залишилися 359 побутових споживачів у шести населених пунктах.

Читайте також: Укренерго не прогнозує дефіциту в енергосистемі через потепління протягом дня

Крім того, у Полтавській області через технологічні порушення в мережах знеструмились побутові споживачі та адмінбудівлі, зокрема котельня та пологовий будинок. Усіх було спочатку заживлено від генераторів, а пізніше – за резервною схемою підключення.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії 10 608 МВт*год, експорту не передбачається, додали у міністерстві.

Як повідомлялося, першу половину опалювального сезону енергосистема України пройшла стабільно, але для її підтримки в осінньо-зимовий період потрібне ощадливе споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-