Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Укрінформ
Вранці 24 січня на запит польського оператора системи передачі PSE українська енергосистема прийняла надлишок електроенергії загальним обсягом 1600 МВт-год.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що вітряна погода на території Польщі сприяла роботі електростанцій на ВДЕ. Через це з 02:00 з 06:00, в години мінімального споживання, польська енергосистема мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні.

"Сьогодні вранці на запит польського оператора PSE була активована аварійна допомога для енергосистеми Польщі загальним обсягом 1600 МВт-год. Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги", - йдеться у повідомленні.

В Україні 23 січня максимальне споживання електроенергії було майже на 1,2% більшим за добовий максимум 22 січня. Станом на 9:00 24 січня споживання на 1,2% вище за показник у цей же час вівторка.

Читайте також: Через ранковий обстріл у двох областях пошкоджені електромережі - Укренерго

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіциту не прогнозується. Протягом доби в аварійний ремонт виведено 2 блоки на тепловій електростанції.

Експорт електроенергії 24 січня не здійснюється. Імпорт електроенергії запланований впродовж майже всієї доби, за виключенням ночі зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 5 172 МВт-год.

Як повідомлялося, у Харкові станом на ранок 24 січня енергетики відновили енергопостачання 10 тис. споживачів, що залишилися без світла через обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-