За програмою «Власна справа» гранти отримають 260 ветеранів

За програмою «Власна справа» гранти отримають 260 ветеранів

Інфографіка
Укрінформ
За час дії грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 260 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на 109 млн грн.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

“260 ветеранів та членів їхніх родин визнані переможцями ветеранського компоненту програми “Власна справа” у 2023 році. Загалом вони отримають гранти на старт або розширення свого бізнесу на 109 млн грн і створять в процесі реалізації своїх бізнес ідей понад пів тисячі робочих місць. Найбільш затребуваними серед ветеранів та членів їхніх родин були гранти до 500 тис грн - їх взяли 120 людей, гранти до 250 тисяч взяли 116, найбільший грант на власний бізнес за цією програмою - до 1 млн грн - отримали 24 ветерани-підприємці”, - зазначила Бережна.

Читайте також: За програмою «Власна справа» українці отримають від держави ще ₴60 мільйонів на розвиток бізнесу

Серед 21 переможця останньої у 2023 році хвилі подачі заяв на гранти 9 учасників бойових дій, 12 членів родин ветеранів. 4 переможці отримали грант розміром до 1 млн грн, 12 - до 500 тис грн, 5 - до 250 тис грн.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти: до 250 тис грн, до 500 тис грн та до 1 млн грн - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно та до 250 тис грн та до 500 тис грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

Як повідомлялось, за умовами програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти: 250 тис. грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця; 500 тис. грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць; 1 млн грн - для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менш як три роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани.

Гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30. Заявки на отримання гранта подаються через портал "Дія" разом з бізнес-планом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-