Світ має відновити економічне зростання завдяки співробітництву – президент Давоського форуму

Світ має відновити економічне зростання завдяки співробітництву – президент Давоського форуму

Укрінформ
Щорічні зустрічі в Давосі дають можливість знайти порозуміння та шляхи відродження зростання, необхідного для посилення економік і суспільств.

Про це заявив президент ВЕФ Берге Бренде, закриваючи цьогорічну зустріч, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бренде зауважив, що нинішній форум відбувся у критичний і складний момент для всього світу та кожної людини. Зростання глобальних температур, все ще крихка економіка та політичний ландшафт, який погіршується – всі ці виклики не стримуються кордонами, вони впливають на всіх.

«Немає нікого, хто не стикнувся з глобальним шоком, і немає тих, хто міг би впоратися з ним наодинці. Тим важливіше відновити втрачену довіру», - заявив президент ВЕФ. Зустрічі, за його словами, були присвячені пошуку шляхів відродження зростання, необхідного для посилення економік і суспільств.

«Традиція форуму – надати простір для дипломатії», - сказав Бренде та нагадав, що понад 80 радників з питань національної безпеки з урядів і міжнародних організацій зустрілися в Давосі напередодні форуму для того, «щоби накреслити дорогу до миру, а світові лідери оголосили свою підтримку Президенту Зеленському та Україні».

Серед досягнень він також згадав факт, що Технологічні центри TechBridge, які Форум відкрив раніше у низці країн, буде розширено новими – у Німеччині, В’єтнамі, Катарі, а також в Україні, в Києві.

Він нагадав, що в цьогорічній зустрічі взяли участь 3 тисячі лідерів, серед яких 350 керівників держав і урядів, а також міністри.

Читайте також: Захід прокидається: військово-політичні підсумки Давосу

Як повідомлялося, участь у Всесвітньому економічному форумі взяли Президент України Володимир Зеленський і низка міністрів і політиків.

Фото: World Economic Forum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-