Схема на ₴61 мільйон: ексдепутат Дніпропетровської облради та його брат отримали підозри

Схема на ₴61 мільйон: ексдепутат Дніпропетровської облради та його брат отримали підозри

Фото
Укрінформ
Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру бенефіціарним власникам сільськогосподарських товариств в умисному ухиленні від сплати податків у розмірі понад 61 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

«Слідством встановлено, що агрокомпанії двох братів протягом 2017-2021 років вносили неправдиві відомості до податкової звітності», - йдеться в повідомленні.

Крім того, підконтрольні підприємства системно сплачували дивіденди на адресу засновника підприємства-нерезидента. Таким чином вони неправомірно використовували пільги Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Це призвело до несплати до держбюджету понад 61 млн грн податків.

Читайте також: Ресторанний холдинг викрили на багатомільйонній схемі ухилення від податків

Водночас Офіс генпрокурора повідомляє, що підозрювані - з Дніпропетровщини. Це колишній депутат Дніпропетровської обласної ради та його рідний брат. Їхні імена не вказані.

Зазначається, що вони є бенефіціарними власниками ряду сільськогосподарських підприємств.

«З 2017 по 2021 роки вони неправомірно застосували ставку у розмірі 5% замість 15% при сплаті дивідендів на адресу іноземної компанії, яка їм фактично і належала», - ідеться в повідомленні.

До державного бюджету не надійшло 61,4 млн грн податків.

Як повідомлялось, Бюро економічної безпеки виявило ризикових закупівель на понад 105 млн грн під час аналізу тендерів із відновлення зруйнованого житла на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-