В ОП заявили, що Україна активно працює над відновленням авіасполучення

В ОП заявили, що Україна активно працює над відновленням авіасполучення

Укрінформ
Україна активно працює з партнерами, щоб відновити авіасполучення, припинене майже на два роки через повномасштабне вторгнення Росії, з основним фокусом на міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Про це у четвер сказав заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час панельної дискусії у Давосі, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

«Я не хочу створювати завищених очікувань... але я можу сказати вам, що ми працюємо дуже інтенсивно, щоб відновити авіасполучення в Україні», - сказав Шурма.

Він відмовився назвати терміни можливого відновлення авіасполучення, але зазначив, що в України є «внутрішня дорожня карта та графік».

Представник ОП розповів, що Україна розглядає можливість відкриття аеропорту «Бориспіль» під Києвом або летовища у Львові. Однак пріоритетним є «Бориспіль», додав він. 

За його словами, Київ консультується з ізраїльськими колегами щодо технічних умов, щоб забезпечити процес відновлення, не уточнюючи подробиць.

Читайте також: Данілов про відновлення авіасполучення: У 2024 році це питання зрушить із мертвої точки

«Нам потрібно отримати схвалення від IATA (Міжнародної асоціації повітряного транспорту – ред.) та FAA (Федерального авіаційного управління США), що є непростою справою. І це більше залежить від сміливих рішень міжнародних партнерів, які, ми віримо, ми отримаємо», - сказав Шурма.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада 2023 року керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявляв, що в Україні розглядають можливість відкриття одного з цивільних аеропортів до завершення війни. Він зазначав, що українська влада й партнери уже працюють над цим, але не уточнював, про яке летовище йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-