Нафта дешевшає на тлі очікуваного зниження попиту

Нафта дешевшає на тлі очікуваного зниження попиту

Укрінформ
Ціни на нафту опускаються в середу, 17 січня, на тлі загального зниження ризик-апетиту і зміцнення долара США, незважаючи на напруженість, що зберігається в регіоні Червоного моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,66 за барель, що на $0,63 (0,8%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,14 (0,2%), до $78,29 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,65 (0,9%), до $71,75 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів опустилася на $0,28 (0,4%), до $72,4 за барель.

Трейдери, здається, «більше побоюються нестачі попиту, ніж дефіциту пропозиції в цей момент», каже портфельний керуючий SIA Wealth Management Колін Сізінський, слова якого наводить Market Watch.

Читайте також: Хусити помилково випустили ракету по танкеру з російською нафтою

Різке зниження індексу Empire State Manufacturing у січні «є сигналом уповільнення зростання в США, і китайська економіка викликає серйозне занепокоєння», зазначає експерт.

Зростання ВВП Китаю в четвертому кварталі 2023 року прискорилося до 5,2% у річному вираженні з 4,9% у жовтні-грудні, проте виявилося гіршим за очікування ринку (+5,3%).

Доларовий індекс DXY у середу додає 0,1%, напередодні він зріс на 0,6%.

Як повідомляв Укрінформ, ціни на нафту змінюються несуттєво, інвестори стежать за новинами з Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-