Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході

Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту зростають на тлі напруженості, що зберігається на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

В понеділок, 15 січня, вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,49 за барель, що на $0,2 (0,26%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $0,88 (1,1%), до $78,29 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,12 (0,17%), до $72,8 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,66 (0,9%), до $72,68 за барель.

У п'ятницю зростання ціни на Brent якоїсь миті перевищувало 4%, проте до кінця сесії становило лише 1,1%. За минулий тиждень Brent здешевшала на 0,6%, WTI - на 1,5%.

В суботу США завдали нового удару по Ємену у відповідь на пуск єменськими хуситами балістичної ракети по судноплавних шляхах у Червоному морі. За даними західних ЗМІ, удару було завдано по єдиній цілі - радару, який використовується хуситами.

У п'ятницю Штати й Велика Британія завдали цілої серії авіаударів по військових об'єктах, що належать хуситам у Ємені.

Коливання ринку показують, що трейдери не бачать серйозних ризиків скорочення видобутку нафти на Близькому Сході й постачання нафти з регіону через поточний конфлікт, пише Bloomberg.

Читайте також: США передали Ірану «приватне повідомлення» щодо хуситів у Ємені - Байден

Наразі ціни «не включають премію за геополітичний ризик, тому вартість Brent може піднятися вище за $80 за барель, якщо конфлікт на Близькому Сході продовжить наростати», зазначив портфельний керуючий Tortoise Capital Advisors Роб Таммел, слова якого наводить Market Watch.

«На цей час події в регіоні не впливають на обсяг пропозиції нафти на світовому ринку, - каже Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. - За відсутності перебоїв з постачаннями ситуація на нафтовому ринку залишається комфортною, незважаючи на близькосхідну напруженість».

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня єменські бойовики-хусити помилково завдали ракетного удару в напрямку танкера під прапором Панами, який перевозив російську нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-