В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Укрінформ
Протягом дня в енергосистемі можливий незначний дефіцит електрики - близько 1%, покрити який планується за рахунок працюючих в системі електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Зараз електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Втім, Диспетчерський центр протягом дня прогнозує можливий незначний дефіцит в енергосистемі - близько 1%. Для покриття буде задіяна вся потужність працюючих в системі електростанцій. Введення графіків обмеження споживачів не планується», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що максимум споживання 10 січня був на 1,9% більше, ніж відповідний показник у попередній день. Станом на 9:00 11 січня рівень споживання на 2,5% менший, ніж вранці 9 січня. Водночас, попри зниження, загальний рівень споживання залишається найвищим за цей опалювальний період.

Читайте також: Енергетики за добу повернули світло у 248 населених пунктів

«Просимо споживачів в найближчі дні особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 08:00 до 18:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в складних умовах, споживайте електроенергію ощадливо», - наголосили в «Укренерго».

Експорт електроенергії 11 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 4999 МВт-год.

Як повідомлялося, у середу Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозував, що в енергосистемі можливий дефіцит електрики на рівні 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-