Енергетики за добу повернули світло майже 27 тисячам споживачів

Енергетики за добу повернули світло майже 27 тисячам споживачів

Укрінформ
В Україні через бойові дії, негоду та технічні причини проблем із електропостачанням зазнали дев'ять областей, за добу енергетикам вдалося заживити понад 27 тисяч абонентів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомило у Фейсбуці.

Зокрема, у Волинській області за добу енергетики заживили понад 10 тисяч споживачів, що опинилися без світла внаслідок складних погодних умов.

У Вінницькій області через технічні причини вимикалася лінія ПЛ 110 кВ, унаслідок чого без електропостачання залишилися побутові споживачі та промисловий об’єкт. Протягом 10 хвилин усіх споживачів енергетики заживили.

У Дніпропетровській області заживити вдалося понад 500 абонентів, які опинилися без світла через ворожі обстріли. Також напругу повернули 630 споживачам, знеструмленим через технічні причини.

У Нікополі внаслідок бойових дій пошкоджений ввідний газопровід, є відключені абоненти.

У Донецькій області через бойові дії знеструмлені 17 населених пунктів. За добу підключені понад 13 тисяч споживачів. Газопостачання в регіоні вдалося відновити майже ста клієнтам, відключеним унаслідок обстрілів.

Читайте також: Без великих морозів Україна зможе пройти зиму без відключень електроенергії - експерт

У Запорізькій області у зв'язку з технічними причинами відключені були 1,4 тис. споживачів. На цей час усіх підключили.

У Кіровоградській області через технічні причини вимикалися понад 800 точок обліку. Усі вже заживлені.

У Миколаївській області після удару ворожої артилерії без електроенергії залишається 4,4 тисячі споживачів. Є абоненти відключені також від газопостачання.

У Харківській області внаслідок бойових дій знеструмленими залишаються 65 населених пунктів.

Протягом доби в регіоні газопостачання відновили понад 200 споживачам, відключеним через ворожі обстріли.

У Херсонській області енергетики заживили два населені пункти та повернули електропостачання понад 800 споживачам, які перебували без світла від початку визволення частини регіону від російських загарбників.

У самому Херсоні внаслідок ворожих обстрілів знеструмлені майже 400 споживачів. Усього в місті без електропостачання 15,5 тисяч точок обліку.

Читайте також: В аварійний ремонт за добу виходили 2 енергоблоки - Укренерго

За інформацією Міненерго, через вплив арктичного повітря в Україні очікується значне похолодання: уночі до 13-18° морозу, удень до – 8-13°.

У міністерстві попереджають, що погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб, енергетичних підприємств та погіршення умов життєзабезпечення населення.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській й Одеській областях у зв'язку з очікуваним погіршенням погодних умов енергетики переходять у посилений режим роботи.

Попри відсутність в енергосистемі України дефіциту, громадян закликають зменшити споживання електроенергії в пікові години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-