Завдяки «митному безвізу» торік оформили 41 тисячу транзитних декларацій

Завдяки «митному безвізу» торік оформили 41 тисячу транзитних декларацій

Укрінформ
У минулому році завдяки дії положення Конвенції про процедуру спільного транзиту (New Computerized Transit System, NCTS), було оформлено 41 тис. транзитних декларацій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, передає Укрінформ.

"За 2023 рік у країнах-учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було успішно завершено понад 33,6 тис. переміщень, розпочатих митними органами України. Водночас в Україні було успішно завершено понад 7,6 тис. переміщень, розпочатих в інших країнах-учасницях Конвенції. Тобто загалом за цей період оформлено 41 тис. таких декларацій, а з початку використання міжнародного застосування Україною NCTS (New Computerized Transit System) у жовтні 2022 року – 41,9 тисяча", - йдеться в повідомленні.

Водночас у 2023 році відбулось розширення застосування NCTS та залучення підприємств для надання авторизації на застосування транзитних спрощень відповідно до Конвенції: здійснено оцінку відповідності 57 підприємств та надано 182 авторизації на застосування транзитних спрощень. Ще понад 50 заяв від підприємств знаходяться на різних етапах розгляду.

Читайте також: Держмитслужба торік перерахувала до бюджету ₴459,8 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2022 року в Україні запрацювали положення Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) і для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Перша транзитна декларація у рамках "безвізу" була відправлена з Німеччини до України.

 Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-