Уряд працює над посиленням експортної логістики

Уряд працює над посиленням експортної логістики

Укрінформ
Уряд працює над тим, щоб посилити експортну логістику системами ППО та пошуком нових шляхів вивезення товарів і послуг.

Як передає Укрінформ, про це сказала перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Бо тільки так можна забезпечити гнучкість та маневреність у разі нових викликів, щоб зберегти позитивні тенденції", - йдеться в повідомленні.

Свириденко нагадала, що логістика і далі є ключем для українського експорту. З усіма проблемами і викликами Україна у 2023 році експортувала 99,8 млн тонн товарів. Це на 112 тисяч тонн більше, ніж у 2022 році.

"Водночас вартість експорту була на 18,7% меншою, ніж роком раніше – 35,8 млрд доларів. Це один з найнижчих показників за останнє десятиліття. Він став результатом тих викликів, з якими Україна стикнулася минулого року – блокування кордонів, зернові суперечки та російський саботаж зернової угоди. Але завдяки своєчасним і правильним рішенням, нам вдалося зберегти експортні можливості та продовжити торгівлю на міжнародних ринках. Хоча втрати досить відчутні”, – зазначила Свириденко.

Читайте також: Мінекономіки очікує на зростання експорту у 2024 році на 9%

Як повідомлялося, торік надходження від експорту сягнули одного з найнижчих показників за останнє десятиліття, що стало наслідком проблем у логістиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-