Укренерго фіксує збільшення споживання електрики

Укренерго фіксує збільшення споживання електрики

Укрінформ
Внаслідок похолодання та закінчення свят в Україні зростає споживання електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Споживання електроенергії поступово зростає. Причини – закінчення свят, початок робочого тижня та похолодання. Вчора, 2 січня, добовий максимум споживання був увечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня. Сьогодні, 3 січня, рівень споживання станом на 10:00 на 14% вищий за відповідний показник о 10:00 2 січня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів, однак різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему.

Читайте також: Графіки відключень не застосовуються - Міненерго

«Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати у цей складний період, достатньо перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок», - наголосили в Укренерго.

Експорт електроенергії 3 січня здійснюється у нічні години мінімального споживання до Румунії та Молдови загальним обсягом 1 493 МВт-год. Імпорт запланований вдень зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 1 138 МВт-год.

Читайте також: Польща терміново купила надлишки української електроенергії

Як повідомлялося, 1 та 2 січня Польща надавала аварійну допомогу українській енергосистемі, забираючи надлишок електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-