Дефіциту в енергосистемі України немає

Дефіциту в енергосистемі України немає

Укрінформ
Упродовж дня планується вихід з ремонту двох енергоблоків теплової генерації; виробництво електроенергії покриває споживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"У східному регіоні в аварійний ремонт виведено 1 блок теплової електростанції. Заплановано включити протягом дня 2 блоки. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок потепління добовий максимум споживання 25 грудня був на 6,3% менший порівняно із показниками попередньої п'ятниці - 22 грудня. В Укренерго зауважили, що це є нетипова ситуація для початку робочого тижня: зазвичай у понеділок споживання вище, ніж у п’ятницю.

Експорту електроенергії 26 грудня немає. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 19 619 МВт-год.

Читайте також: Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Як повідомлялося, у ніч на 25 грудня НЕК "Укренерго" надало аварійну допомогу на запит польського оператора системи передачі PSE, отримавши від нього надлишок електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-