Митники цьогоріч виявили порушень на понад ₴8 мільярдів

Митники цьогоріч виявили порушень на понад ₴8 мільярдів

Інфографіка
Укрінформ
Працівники Державної митної служби у січні-листопаді 2023 року виявили порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на 8,1 млрд грн.

Про це повідомляє Держмитслужба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Протягом січня-листопада 2023 року митниці Державної митної служби України виявили 11061 порушення митних правил на суму 8,1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Вилучено предметів правопорушень на суму понад 735 млн грн. Зокрема: промислових товарів на 532,6 млн грн, продовольчих товарів та сільгосппродукції на 81,1 млн грн, валюти на понад 73 млн грн та транспортних засобів на 48 млн грн.

Безпосередньо митницями розглянуто 3231 справу про порушення митних правил. Застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму майже 105,9 млн грн, з яких стягнуто до Держбюджету суму 73 млн грн.

Читайте також: Україна і ЄС запроваджують Альтернативні правила походження товарів - митниця

На розгляд до суду митницями передано 6472 справи про порушення митних правил на суму 5,9 млрд грн. За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1,94 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж січня – жовтня 2023 року працівники Державної митної служби виявили порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на 7,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-