Нафта дорожчає через напругу у Червоному морі

Нафта дорожчає через напругу у Червоному морі

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються в понеділок, 18 грудня, на тлі побоювань перебоїв у постачанні сировини через Червоне море внаслідок атак єменських хуситів на морські судна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,88 за барель, що на $0,33 (0,42%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти здешевшали на $0,06 (0,1%), до $76,55 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на $0,36 (0,5%), до $71,79 за барель. У п'ятницю ціна на ці контракти знизилася на $0,15 (0,2%), до $71,43 за барель.

Читайте також: Штати обіцяють реагувати на атаки хуситів проти цивільних суден у Червоному морі

За підсумками минулого тижня, ціна Brent зросла на 0,9%, WTI – на 0,3%. Обидві марки завершили тиждень у плюсі вперше з кінця жовтня завдяки збільшеним очікуванням пом'якшення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) наступного року.

Адміністрація Суецького каналу заявила, що «уважно стежить» за ситуацією після повідомлення США про 14 збитих у суботу ударних безпілотників єменських хуситів, випущених у торгові судна. Декілька судноплавних компаній, включаючи A.P. Moeller-Maersk AS і Hapag-Lloyd, оголосили про припинення проходу своїх суден через Червоне море.

Читайте також: Норвезький танкер потрапив під ракетний обстріл у Червоному морі

Червоне море – «один із важливих напрямків морських постачань нафти», на який припадає близько 10% глобальних потоків, каже керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-