В енергосистемі України дефіциту немає

В енергосистемі України дефіциту немає

Укрінформ
В енергосистемі країни станом на 17 грудня дефіциту електроенергії не спостерігається, водночас споживачів закликають заощаджувати.

Про це Міністерство енергетики України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дефіциту електроенергії минулої доби не зафіксовано і не передбачається на поточну. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів», – зазначили у відомстві.

Повідомляється, що на поточну добу запланований комерційний імпорт електроенергії обсягом 9600 МВт/годину. Експорт тим часом не передбачений.

Із капітального ремонту вийшов блок на одній із теплових електростанцій, який додасть до енергосистеми ще 150 МВт потужності.

Протягом доби блок однієї з ТЕС відключався у зв'язку з технічними проблемами. На цей час фахівці вже відновили його роботу.

У Міненерго нагадують про важливість зменшення навантажень на енергосистему в пікові години споживання, особливо з 9:00 до 11:00 ранку та ввечері – з 17:00 до 19:00.

«Не використовуйте енергоємні прилади в години пік – перенесіть прання на нічні години. Так ви допоможете тим, хто потребує світла найбільше: лікарям, комунальникам, військовим», – наголошують у відомстві.

За даними міністерства, у зв'язку з технологічними порушеннями на підстанції Укренерго 330 кВ було знеструмлене обладнання у Львові. Також у місті частково без напруги опинилися підстанції 110 кВ.

Читайте також: Енергоощадливість: чому так важливо ділитисясвітлом

Без світла перебували побутові споживачі та місцева промисловість. На цей час усі споживачі заживлені.

У Донецькій області через бойові дії знеструмлена одна шахта. 29 працівників виведені на поверхню.

На робочому місці без ознак свідомості виявлений співробітник однієї з ТЕС. Медики констатували його смерть. З'ясування обставин нещасного випадку триває.

У Дніпропетровській області на одній із підстанцій 330 кВ працівник підрядної організації під час виконання робіт дістав травму ноги. Потерпілого доправили до лікарні каретою швидкої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, через негоду та бойові дії в Україні знеструмлені 610 населених пунктів. Обмежень подачі електроенергії немає в жодному з регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-