У Мінекономіки розраховують на активну участь місцевої влади у реалізації держпрограм

У Мінекономіки розраховують на активну участь місцевої влади у реалізації держпрограм

Укрінформ
У Мінекономіки сподіваються, що обласні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування будуть активно долучатися до реалізації низки державних програм, спрямованих на розвиток бізнесу.

Про це у Львові, під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказала перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо ставати сильнішими, більш самодостатніми і менш залежним від зовнішньої підтримки, і тому дуже важливо, щоб обласні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування долучились до даних програм (програм державної підтримки бізнесу - ред.). За рахунок співфінансування ми мали б більший мультиплікативний ефект", - сказала Свириденко.

За її словами, взаємодія між центральною та місцевою владою наразі є досить ефективною.

Читайте також: За програмою «єОселя» пільгову іпотеку отримали вже майже 5,5 тисячі родин

"Якщо говорити про наше міністерство, то ми бачимо ефективну співпрацю, де області долучаються і до програми єОселя, і до "програми 5-7-9", і до мікрогрантів, тому що всі розуміють, що приватний бізнес, розвиток малого підприємництва - це основа відновлення", - акцентувала перший віцепрем’єр.

Як повідомлялось, у бюджеті-2024 передбачено 18 млрд грн для фінансування пільгових державних програм з підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу; йдеться про доступні кредити, лізинг і факторинг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-