У Нацбанку фіксують відновлення темпів кредитування в усіх сегментах

У Нацбанку фіксують відновлення темпів кредитування в усіх сегментах

Укрінформ
Впродовж останніх 5 місяців Національний банк спостерігає відновлення темпів зростання кредитування в усіх сегментах - роздрібний, іпотечний і навіть корпоративний.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, одним із своїх пріоритетів на наступний рік, Нацбанк для себе визначив - відновлення кредитування. Банківська система пройшла перші два етапи оцінки стійкості, і регулятор бачить, що жодних неочікуваних новин для НБУ в оцінці стійкості банків немає. Критичної ситуації наразі не вбачається, а там де буде потреба в докапіталізації, Нацбанк проведе необхідну взаємодію з акціонерами і рішення буде знайдено.

"Ми вже бачимо протягом останніх 5 місяців відновлення темпів зростання кредитування по усіх сегментах: роздрібний, іпотечний і навіть корпоративний сегмент. Тішить також і те, що зростають темпи кредитування не лише в рамках державних програм, а зростають кредитні апетити, зростає кредитний попит, який покривається банками за межами державної кредитної підтримки", - сказав Пишний.

Він зазначив, що опитування кредитних менеджерів банків свідчить про те, що вони сподіваються на зростання кредитних портфелів цього і наступного року щонайменще на 10%.

Пишний також нагадав, що у меморандумі з МВФ питання розробки Стратегії відновлення кредитування, як комплексного документа є одним із наших зобов'язань, на якому регулятор планує сконцентрувати свою увагу вже найближчим часом.

"У Національному банку ця робота триває, наразі ми підготували розуміння і бачення, яке можемо обговорювати разом з колегами. Ми вбачаємо за доцільне широке обговорення Стратегії відновлення кредитування, як комплексного документа, із залученням і учасників ринку", - підкреслив очільник НБУ.

Читайте також: Нацбанк не бачить підстав для додаткового друку грошей

Як повідомлялось, в Україні частка непрацюючих кредитів у банківському секторі станом на 1 листопада 2023 року становила 37,7% проти 37,9% станом на 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-