Нацбанк не бачить підстав для додаткового друку грошей

Нацбанк не бачить підстав для додаткового друку грошей

Укрінформ
Національний банк наразі не бачить потреб у відновленні емісійного фінансування бюджету.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не вбачаємо наразі підстав для відновлення емісійного фінансування. Так, ми засвідчуємо, що ризики, пов'язані з ритмічним надходженням фінансової допомоги, до певної міри реалізувались. Водночас відбувся другий успішний перегляд програми Міжнародного валютного фонду", - сказав Пишний.

Він зазначив, що фундаментом цієї програми є запевнення від країн донорської коаліції про покриття того gap (прогалин у фінансуванні - ред.), щоб збалансувати бюджет.

"Ми, попри реалізацію ризику ритмічності надходжень, вважаємо: є достатньо підстав говорити про відновлення відповідної ритмічності (міжнароної допомоги - ред.), а відтак ми залишаємось у межах 2023 року, в тій рамці, яку визначали - монетизація бюджетного дефіциту не знадобиться", - сказав Пишний.

Читайте також: Нацбанк знизив облікову ставку до 15%

Він додав, що на майбутнє регулятор буде розглядати ситуацію з огляду на ті виклики, які постануть.

"І, відповідно, в комунікації з нашими колегами будемо розглядати це питання і напрацьовувати оптимальний варіант рішення", - підсумував очільник НБУ.

Як повідомлялось, з початку 2023 року Україна отримала майже 37,4 млрд дол. США міжнародної допомоги, з яких понад 4,7 млрд дол. отримано в жовтні - листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-