Нацбанк продав іпотечне майно Білоцерківської ТЕЦ

Нацбанк продав іпотечне майно Білоцерківської ТЕЦ

Укрінформ
Національний банк продав передане в іпотеку майно Білоцерківської ТЕЦ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України уклав угоду про продаж переданого в іпотеку майна ПРаТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" Білоцерківській міській територіальній громаді. Ціна угоди становила 298 562 956,00 грн, 4 грудня кошти надійшли на рахунок НБУ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Земельну ділянку в Яремче примусово продали, щоб погасити борг банку «Фінансова ініціатива»

Продаж важливого об’єкта енергетичної інфраструктури Білоцерківській територіальній громаді сприятиме забезпеченню його належного функціонування в інтересах містян протягом опалювального сезону, а також швидшому відновленню всіх генеруючих потужностей, зокрема і через механізми міжнародної підтримки.

Раніше до Національного банку надійшли звернення від Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України, Київської обласної військової адміністрації та Білоцерківської міської ради Київської області з проханням продати передане в іпотеку Національному банку майно ПРаТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" громаді м. Біла Церква. Зважаючи на суспільну важливість забезпечення тепловою енергією житлового фонду та об’єктів інфраструктури м. Біла Церква, Правління НБУ у серпні 2023 року погодило відповідне рішення.

Як повідомлялось, на іпотечне майно ПРаТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" було звернено стягнення Національним банком у рахунок погашення заборгованості АТ “Банк “Фінанси та кредит” за кредитом рефінансування шляхом продажу на підставі статті 38 Закону України “Про іпотеку”. Реалізація такого права Національним банком як іпотекодержателем відбулася за чіткою процедурою та послідовністю, визначеними іпотечним договором та Законом України “Про іпотеку”, що також відповідає основній меті забезпечення – задоволення вимог іпотекодержателя.

Читайте також: В Україні спростили встановлення міні-ТЕЦ на об'єктах критичної інфраструктури

Його ціна визначена незалежним суб’єктом оціночної діяльності ТОВ “Європейський центр консалтингу та оцінки”. Звіти про оцінку переданого в іпотеку майна ТЕЦ підтверджені позитивними рецензіями експертної ради саморегулівної організації оцінювачів ГО “Всеукраїнська спілка оцінювачів землі” та Фонду державного майна України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-