Земельну ділянку в Яремче примусово продали, щоб погасити борг банку «Фінансова ініціатива»

Земельну ділянку в Яремче примусово продали, щоб погасити борг банку «Фінансова ініціатива»

Укрінформ
Гроші від продажу земельної ділянки в Яремче Івано-Франківської області спрямовані на часткове погашення кредитної заборгованості банку "Фінансова ініціатива" перед Національним банком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку.

"Завершено примусову реалізацію частини майна ТОВ "Станіславська торгова компанія" – земельної ділянки в м. Яремче Івано-Франківської області – в рахунок погашення заборгованості за стабілізаційними кредитами ПАТ КБ "Фінансова ініціатива", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 23 листопада 2023 року уклав договір купівлі-продажу за результатами аукціону з переможцем торгів ТОВ "Самарский плес". Ціна продажу становила 40,305 млн грн, що вдвічі більше за стартову.

Читайте також: Суд завадив оголошенню банкрутом компанії-поручителя банку "Фінансова ініціатива"

"Звернення стягнення на земельну ділянку в Яремче затягнулося майже на п’ять років через численні зловживання Станіславської торгової компанії для зупинення руху судових справ та торгів, а також спроб позбутися своїх зобов’язань втечею в банкрутство. Примусова реалізація земельної ділянки відбулася. Отримані від продажу земельної ділянки кошти спрямовані на часткове погашення кредитної заборгованості банку "Фінансова ініціатива" перед Національним банком", - зазначив начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Читайте також: Українці зберігають 250 млрд на гривневих депозитах у банках

Як повідомлялось, ТОВ "Станіславська торгова компанія" є одним із майнових поручителів за стабілізаційними кредитами ПАТ КБ "Фінансова ініціатива" перед Національним банком. У 2009 році це товариство уклало з Національним банком договори іпотеки, зокрема, було передано земельну ділянку площею 2,0549 га в м. Яремче Івано-Франківської області як забезпечення виконання зобов’язань за наданими ПАТ КБ "Фінансова ініціатива" стабілізаційними кредитами.

Крім судового рішення про звернення стягнення на земельну ділянку, суди впродовж 2018 - 2023 років ухвалили ще чотири рішення щодо звернення стягнення на нерухоме майно ТОВ "Станіславська торгова компанія", які були виконані органами державної виконавчої служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-